Ruiterfysiotherapie

Ruiterfysiotherapie

Ervaar je lichamelijke klachten tijdens of juist na het rijden? Ik kan je helpen de oorzaak te vinden en het probleem op te lossen.

Als ruiter fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het behandelen van ruiters. Hierbij kan gedacht worden aan diverse lichamelijke klachten tijdens of na het rijden, zoals o.a. nek-, rug- of schouderklachten. Ook als je nog geen klachten hebt kan ik wat voor jou betekenen. Wellicht merk je aan je paard dat hij scheef loopt, problemen heeft in de aanleuning of niet goed aan je been is. Het vroeg signaleren van problemen is een van de redenen om mij in te schakelen als ruiterfysiotherapeut.

Indien je aanvullend verzekerd bent wordt dit mogelijk (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard kan ik dit voor je nakijken in mijn systeem.

Wat kun je van mij verwachten?

Een intakegesprek en onderzoek duurt ongeveer 45 minuten en vindt plaats op mijn praktijk in Arnhem, waarbij we ingaan op je klachten. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij o.a. wordt gekeken naar je mobiliteit, spierkracht, stabiliteit en coördinatie. Tijdens het onderzoek analyseer ik jou op de Joker the horse simulator. Meten is weten, dus je balans en zwaartepunt wordt gemeten met een MFT sensor.

Na het intakegesprek stel ik een behandelplan op en gaan we samen starten met de behandeling.

Het vroeg signaleren van problemen is een van de redenen om mij in te schakelen, ook als je nog geen klachten hebt.

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

contact